Forside
«
»
Banner1-01.jpg
Banner1-02.jpg
Banner1-03.jpg
Banner1-04.jpg
Banner1-05.jpg
Banner1-06.jpg

Højere Varmeudgifter

 

Højere varmeudgifter giver prisstigning på varmeregningen

 

 

Varmeforbrugerne i Hejnsvig kommer til at opleve andre og højere varmeudgifter fra 1. juni 2018, når Hejnsvig Varmeværk tager hul på et nyt regnskabsår.

 

På landsplan kan en stor del af varmeforbrugerne derfor opleve en prisstigning på varmeregningen, der kan variere fra 5.000 kr. og helt op til 10.000 kr. pr. husstand.

 

De nye og højere varmeudgifter skyldes flere årsager.

Først og fremmest har solen ikke skinnet så meget over Hejnsvig, som vi kunne ønske os. Det har betydet, at i det indeværende regnskabsår, har Hejnsvig Varmeværk haft en større varmeproduktion på biomasseanlægget - hvilket er væsentlig dyrere at producere varme på, end når solen skinner.

Priserne på biobrændsel bliver også stigende i det kommende regnskabsår, da manglen på råvarer er stigende, grundet lavt lagerniveau af biobrændsel.

Den væsentligste årsag skyldes, at det tilskud der blev givet til de Decentrale Kraftvarmeværker tilbage i 2004, bortfalder ved udgangen af 2018.

Tilskuddet, også kaldet grundbeløbet, har Hejnsvig Varmeværk haft glæde af, når elpriserne har været faldende. Men grundet stigende elpriser, der er forårsaget af stigende kul-, gas-, olie- og CO2-priser, har grundbeløbsbetalingen været væsentlig mindre i indeværende regnskabsår.

 

Hejnsvig Varmeværk modtager to former for grundbeløb.

Henholdsvis grundbeløb 1 og grundbeløb 2. Grundbeløb 1 bortfalder ved udgangen af 2018, mens grundbeløb 2 bortfalder ved udgangen af 2019.

Hejnsvig Varmeværk mister ca. 2,5 mio. kr. på indtægtssiden som følge af det.

 

Varmeforbrugerne i Hejnsvig vil dog ikke opleve varmeudgifter op imod de 5-10.000 kr. pr. husstand. Det takket være den ambitiøse målsætning om et CO2-neutralt varmeværk inden år 2025, som Hejnsvig Varmeværk søsatte i 2009. Målsætningen var at udfase fossilt brændsel, herunder naturgassen, som dermed skulle erstattes med solenergi og biomasse. Den målsætning er indfriet.

Hejnsvig Varmeværk har brugt små 18 mio. kr. på grønne energiløsninger, som blandt andet skal kompensere for grundbeløbets bortfald.

 

De nye priser træder i kraft 1. juni 2018. De nye varmeudgifter vil betyde, at et standardhus på 130 m2 med et årligt forbrug på 18 MWh, vil få en varmeregning, der er ca. 260 kr. dyrere pr. måned, end den er nu.

 

Med den nye prissammensætning udgør den faste del af varmeregningen 39%, og den variable del udgør 61%, hvis vi tager ud fra et standardhus på 130 m2, hvor det årlige forbrug ligger på 18 MWh.

Opfordringen fra Hejnsvig Varmeværk er defor..... få nu tjekket om jeres fjernvarmeanlæg fungerer, som det skal. Det betaler sig i den sidste ende, da man selv er herre over 61% af varmeregningen.

Hejnsvig Varmeværk

Østermarksvej 25, 7250 Hejnsvig

  75 33 57 89        mail@hejnsvigvarme.dk

CVR: 15978538
OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.